De specifieke functie van De Ontmoeting (en andere Inloophuizen) betekent dat de inloop voor vaste bezoekers tijdens de corona-lockdown door kan gaan. Er mag gelukkig nog steeds koffie en thee geschonken worden. 

We zijn open: iedere maandag, vrijdag en zondag van 14:00 tot 16:00 uur, iedere dinsdag en donderdag van 10:00 tot 12:00 uur en voor (groot)ouders met kids iedere woensdag van 8:30 tot 10:30 uur. 

De inloop, wandelgroepen en andere activiteiten zijn belangrijk om uit je eigen kleine wereld te komen. Even naar buiten, in beweging komen en andere mensen zien en spreken, helpt om je beter te voelen. 

Daarnaast blijft het belangrijk om andere manieren te vinden om contact te houden. Zorg goed voor jezelf en elkaar! Mocht je ziek worden of hulp nodig hebben, neem initiatief. Laat je steunen, want veel mensen willen iets betekenen iets voor elkaar. Voel je je alleen of eenzaam? Neem dan zelf als eerste initiatief om anderen te steunen of kom even inlopen. Het is voor iedereen een ingewikkelde tijd. Soms heb je veerkracht en dan is het weer weg. Samen zijn we veerkrachtig! (Dat is ook ons jaarthema.)

De kracht van vrijwilligers: omzien naar elkaar! 
In december zijn weer veel mooie initiatieven ontstaan in en vanuit De Ontmoeting.

Er zijn vele tasjes voor kerststukjes rondgedeeld en gemaakt. SKA heeft kerstkaarten gemaakt die bij ouderen zijn bezorgd. Kerstpakketten en meer zijn rondgebracht voor sociale minima. Senioren ontvingen een boekje. De Lions Hoogland trakteerde op wat lekkers. Dankzij een speciaal noodfonds zijn er 40 maaltijden bij Traiteur van Norden opgehaald. Doel was om rondom de feestdagen een persoon bij je thuis uit te nodigen en samen te eten. Zo was er veel aandacht voor elkaar. Mocht je het moeilijk hebben, financieel of eenzaam zijn, laat het ons weten, ondanks alle drempels die je daarvoor over moet. Samen komen we echt verder!
Voor een luisterend oor, gezelligheid, vragen of een kaartje kun je contact opnemen met Lineke Enserink, tel. 06-15387507 of op dinsdag- of donderdagmorgen bij de coördinator in De Ontmoeting aankloppen. Ook als je wilt bijdragen aan omzien naar elkaar, horen we het graag!

Samen zijn we veerkrachtig!