Wat heb jij nodig om je beter te voelen?

Steeds vaker zie je mensen op hun telefoon kijken om na te gaan hoe het met ze gaat. Zo kun je via een app elke dag een hartfilmpje maken, je stappen en calorieën tellen en bijhouden hoe goed je slaapt. Maar als je goed naar je lijf luistert, de signalen waarneemt en doelt die jouw lichaam geeft, kun je dan niet zelf het beste weten wat je nodig hebt?

Als je bijvoorbeeld griep hebt, dan zorgt dat onbehaaglijke gevoel ervoor dat je het liefst in je bed duikt. Op deze manier kun je ook proberen met je lijf in contact te zijn als je geen griep hebt.

Hoe het met de vitaliteit van je lijf gesteld is, is aanvankelijk best een lastige vraag om te beantwoorden. En daaruit volgt dan weer de vraag: Wat heb je nodig om je beter te voelen?

Vaak kunnen mensen dit wel heel goed aangeven. De behoeftes kunnen uiteenlopen van een weekend bijslapen of een verwendagje in de sauna tot een lange wandeling in de natuur. Het gaat erom dat je dan ook gaat doen wat jij nodig hebt.

Ze zijn heel handig, al die apps. Maar ik ben ervan overtuigd dat we meer informatie over ons eigen lichaam bij ons dragen dan we ons realiseren. Hoe mooi zou het zijn als we onze eigen waarneming meer zouden ontwikkelen? Het is heel dichtbij en geeft je wat in handen wat je zelf kunt doen. Het spinnenweb invullen is een makkelijke manier om erachter te komen wat jij nodig hebt om je beter te voelen.

Laat mij gerust weten als je dit wil, dan gaan we er samen één invullen; een eerste stap op weg naar een positieve gezondheid en welbevinden!

Sandra van der Werf, coördinator