Wat heb jij nodig om je beter te voelen? 

Dit half jaar besteden we in de nieuwsbrief steeds aandacht aan een onderdeel van Positieve gezondheid, deze maand gaat het over mentaal welbevinden en de kunst van het voelen.

Eén van de dimensies van Positieve Gezondheid is ‘Mentaal welbevinden’,

Hoe zit jij in je vel en hoe voel je je vandaag? Een vraag die je vast regelmatig wordt gesteld. En vaak reageer je hier op met een standaard antwoord als ‘Ik voel me goed, of vandaag iets minder want…..’

 

Maar wát voel je dan eigenlijk? Voel je werkelijk wat je voelt of ben je iemand die gevoelens wegdrukt? Uiteindelijk doet dat je geen goed en je kunt er zelfs ziek van worden. Gevoelens moeten een weg naar buiten kunnen vinden. Door erover te praten of schrijven bijvoorbeeld of je frustraties af te reageren met een lichamelijke activiteit, zoals eens lekker schoonmaken of even hardlopen. Of door hulp in te schakelen en te leren te vertellen wat je voelt. Soms verliest een naar gevoel dan zijn lading en kun je weer verder. Durf je je gevoelens toe te laten, zowel positieve en negatieve, dan beleef je ze sterker en leef je intenser. 

Het invullen van het spinnenweb is een leuk hulpmiddel om erachter te komen waar jij aan zou wil werken. Wie weet kom je er dan achter wat je werkelijk voelt en welke stap je wil nemen om te zorgen dat je je nog beter gaat voelen. Vraag mij gerust om er samen eens één in te vullen.

Daarnaast kunnen de activiteiten van De Ontmoeting zoals yoga of fit op de stoel en de wandelgroepen bijdragen aan de kunst van het voelen en je mentaal welbevinden.
Welkom om een keer mee te doen!

Warme groet,
Sandra van der Werf – coördinator

Positieve Gezondheid: