Voor mij is het bijzonder om op deze plek te exposeren. Ik ben namelijk opgegroeid in de omgeving van Kattenbroek en fietste als kind regelmatig langs de plek waar nu De Ontmoeting staat. 

Al diverse jaren schilder ik. Ik ben ermee gestart omdat ik destijds een schilderij wilde hebben dat alle elementen in onze woonkamer qua kleur bij elkaar bracht in één compositie. Dat gaf mij zoveel voldoening dat ik er steeds meer ben gaan maken.

Mijn schilderijen zijn abstract en kleurrijk met veelal heldere kleuren en ze hebben veel reliëf. Dat geheel geeft mijnwerk een eigen identiteit. De meeste van mijn schilderijen komen vooral op gevoel en intuïtie tot stand. Vooraf weet ik dan niet precies hoe het schilderij eruit komt te zien: het ontstaat tijdens het schilderen zelf. Inspiratie krijg ik uit de dagelijkse dingen en omgeving maar ook uit mijn schilderijen. Soms zie ik in een klein deel van een schilderij een compositie (qua kleur en lijnen) wat mij weer inspiratie geeft voor een volgend schilderij. Ook maak ik schilderijen in opdracht. Sinds 2017 ben ik deelnemer van de Kunstroute Hoogland. Deze route langs ateliers in Hoogland wordt op 8 en 9 juni 2024 weer gehouden. Ook dan zijn mijn werken te zien. Van januari tot en met maart 2024 zijn enkele schilderijen van mij te bezichtigen in De Ontmoeting. Ook van harte welkom op mijn website:  www.ansvandewolfshaar.nl

Expositie Ans van de Wolfshaar