Sinds 2 juni zijn we in fases open gegaan. Het is soms de eerste keer een drempel om te komen, maar mensen zijn blij om elkaar weer te ontmoeten. We hebben veel gedaan om de veiligheid te borgen. In juli en augustus is er inloop iedere maandag en vrijdag van 14:00 tot 16:00 uur en iedere dinsdag en donderdag van 10:00 tot 12:00 uur.
Ook de 2e en 4e zondag van de maand is er inloop van 14:00-16:00 uur. Van harte welkom namens de gastmensen en het bestuur van De Ontmoeting.

Onze inloop en activiteiten zijn onder voorbehoud van wat mag en kan. Dat betekent: handen desinfecteren bij binnenkomst. 1,5 meter afstand houden. Blijf thuis bij verkoudheidsklachten en koorts. En volg de instructie van gastmensen op. Er kunnen maar een beperkt aantal mensen veilig binnen zijn op 1,5 meter afstand dus bel van te voren (op dinsdag- of donderdagmorgen) als je zeker wilt zijn van een plek, bel even met 033 456 28 05.

Als je ideeën hebt voor leuke extra activiteiten met de huidige maatregelen, dan hoor ik het graag. Zie onze website of onze nieuwsbrieven voor actuele informatie. 

Telefonisch contact
Omdat nog niet iedereen kan of wil inlopen, blijven we ook telefonisch contact met elkaar houden. Voor een luisterend oor, gezelligheid, vragen en verbinding kun je contact opnemen met Lineke Enserink van De Ontmoeting: Tel. 06 15 387 507.

Maaltijden en koken voor een ander
In juli en augustus gaan we weer samen eten in De Ontmoeting. Het is op proef en op uitnodiging, want er is maar plek voor maximaal 7 gasten. 18 aug. worden er pannenkoeken gebakken. 1 sept. is bij mooi weer de jaarlijkse barbecue in de tuin voor max. 14 mensen.

Zolang we niet met een grotere groep samen kunnen eten in De Ontmoeting, blijven vrijwilligers regelmatig een portie extra koken voor een wijkbewoner. Wil je ook af en toe koken voor een ander of mee-eten, mail dan naar Bas.

Buitenbieb De Ontmoeting en boekenmarkt 12 september
Je kunt dagelijks boeken komen halen (of brengen), voor volwassenen en kinderen. Ook binnen staat een boekenkast waaruit je een boek mee mag nemen tijdens openingstijden (als het rustig is). Neem gerust een boek mee! De boeken worden regelmatig aangevuld en ververst. De boeken in onze kelder wachten op de boekenmarkt, die waarschijnlijk 12 september plaatsvindt.

Gespreksgroep ‘Open Deur’
Het maandblad Open Deur levert steeds een thema en overvloedige gespreksstof op. Inspirerend, verdiepend en verrijkend. Welkom om een keer mee te doen, een keer per maand op maandag van 10 tot 12 uur onder leiding van Louise Boone. Meer info:

Gratis juridisch spreekuur
Voor juridisch advies kunt u op maandagmiddag in de even weken tussen 17 en 18 uur in De Ontmoeting terecht bij mr. Veleda van ’t Westende Meeder, advocaat. Tel: 033-4550675 of mail haar. Zij richt zich m.n. op personen- en familierecht en jeugdrecht, als advocaat en MfN-registermediator. Cliënten staat ze bij, o.a. bij echtscheidingen, alimentatiezaken, omgang, boedelverdeling, onder toezichtstelling en uithuisplaatsing van kinderen en jeugdige verdachten.

Wandelgroep iedere dinsdagmorgen en om de vrijdagmiddag
Om de dag met energie te beginnen, kun je iedere dinsdagmorgen mee lopen met de wandelgroep. Vertrek is om 9:30 uur vanaf De Ontmoeting. Na afloop wordt er om ca 11 uur samen koffie gedronken.

DeKuierclub’ wandelt op de vrijdag in de even weken van 13:30 tot uiterlijk 14:30 uur op een heel rustig tempo onder begeleiding van vrijwilligers.
Meer info:   of 033 456 28 05 (di en do).

Bakkie Kroost: Ontmoeten – Spelen – Inspireren
Iedere woensdag tussen 8:30 tot 10:15 uur is er inloop voor (groot)ouders met kinderen. Koffie en thee staan klaar. Leuk als je even komt inlopen! Bij mooi weer is het buiten in de tuin. Neem zelf even wat speelgoed voor je kinderen mee.

22 juli en 26 augustus is er een voorleesfeestje over Woeste Willem en Ophelia. Aanvang: 9:30 uur. Inloop vanaf 9 uur.

29 juli t/m 19 aug. is er GEEN Bakkie Kroost.

Brei- en haakcafé, op de woensdag in de even weken
Samen handwerken en elkaar ontmoeten voor een gezellige middag. Neem je eigen brei of haakwerkje mee! 8 en 22 juli, 5 aug. en 2 sept. van 14:00 tot 16:00 uur. Deelname is gratis, met kleine bijdrage voor koffie/thee. Info: Janneke Bouwman, tel 06 4493 4415. Kom gerust inlopen.

Oud Papier Actie woensdag 5 aug. en 2 september
Iedere eerste woensdag van de maand kan van 9 tot 12 uur oud papier ingeleverd worden bij De Ontmoeting. Op andere dagen kan het in de blauwe containers naast de deur. Het loont nog steeds de moeite voor ons om het in te zamelen. Bedankt daarvoor. De opbrengst komt ten goede aan onze activiteiten. Extra hulp op deze woensdag is welkom, met gezellig koffie drinken als beloning. Mail ons voor meer info.

Yoga op de stoel vanaf 3 september
3 september starten we weer met yoga op de stoel. Rustig tot jezelf komen door middel van bewegen en ontspannen. Iedere donderdag van 13.30 tot 14.30 uur (m.u.v. schoolvakanties). Na afloop drinken we een kopje thee. Kosten: €8,- per les. 3 Proeflessen zijn mogelijk voor €25,-. Info en aanmelden:

Voor meer agenda-onderwerpen klik hier voor de agenda.

De Ontmoeting is weer open!