Eén van de dimensies van Positieve Gezondheid is Zingeving. Voor veel mensen is het een beetje een vaag begrip, terwijl het een belangrijke behoefte van de mens is. Waar het op neer komt is dat het belangrijk is om te weten waar jij blij van wordt waarbij je iets toevoegt aan de mensen, aan de wereld om je heen of te weten wat jij nog zou persoonlijk willen bereiken in het leven. Mensen die zingeving missen voelen zich vaak kwetsbaar. Als je wel zingeving ervaart blijkt dat je weerbaarder wordt en van meerwaarde bent.

Soms moet je dingen gewoon accepteren zoals ze zijn, maar aan de andere kant is het juist belangrijk dat we ons op de dingen focussen waar we dankbaar voor zijn en gelukkig van worden. Er is één ding erg belangrijk voor een zinvol leven en dat is dat je altijd blijft leren in de breedste zin van het woord. Verdiep je in de dingen die je leuk vindt en probeer ook eens nieuwe dingen uit. Lees een nieuw boek, ga naar een museum, probeer een nieuwe sport uit, eet nieuwe gerechten of verdiep je in andere culturen.
Wees niet bang voor het onbekende, maar wees juist nieuwsgierig. Als je het lastig vindt om te weten waar je behoefte aan hebt, kun je met ons een keer het spinnenweb invullen. Dan kijken we samen hoe jij meer zingeving in jouw leven kunt krijgen en daardoor meer veerkracht krijgt.

Dinsdag 13 september om 19: 30 uur kun je meedoen met de workshop Positieve Gezondheid, waarbij je hiermee aan de slag gaat.
Aanmelden:
Deelname is gratis.

Positieve Gezondheid: Zingeving.