– Ik herinner me…  

Het afgelopen jaar werd er door de schrijfgroep weer naar hartenlust geschreven. In oktober schreven we over zomerherinneringen en sloten we de middag af met het schrijven van een korte tekst bij een voorwerp.

Met dank aan de twee deelneemsters die hun verhaal willen delen, hieronder hun teksten die beginnen met: ‘Ik herinner me’.


“Ik herinner mij dat ik een tijdje een zwak had voor email. Dat kwam vast omdat mijn oma een wit emaillen bordje had met een blauwe rand, dat stond op haar aanrecht met een eierdooiertje erop voor de vogels. Zij had ook een sijsje waar ze tegen floot en waar ze mee praatte want mijn opa was al vele jaren dood. Ik hoor nog haar geschuifel en gekuch, al is ze overleden toen ik twaalf jaar oud was.

Ik ben nog één keer wezen kijken bij het graf van mijn opa en oma wat overschaduwd werd door een enorme conifeer, die volgens mijn moeder toen zij hem plantte heel erg klein was. Ik herinner mij deze dingen nog steeds tot op de dag van vandaag.”

“Ik herinner me dat ik een jaar of 10 was. Ik leerde toen punniken, op een klosje met 4 spijkertjes bovenin geslagen, en een bolletje katoen. Op een eenvoudige manier iets kunnen maken waar je iets mee kon. Dat was leuk! We verwerkten er allerlei kleuren in en maakten er lange slierten van. Dat gebruikten we om iets vast te knopen, en maakten er b.v. ook onderzettertjes van.

Voor de communicatie tussen de slaapkamers van mijn broertje en zusje was het ook handig. De deur op een kier en de briefjes aan de sliert spelden. En dan over en weer allerlei vragen stellen.. We mochten niet meer uit bed maar op deze manier was het ook  spannend en creatief communiceren.”

Lijkt het je leuk om mee te schrijven?

In 2024 kan dat op: dinsdag 16 januari,13 februari en 19 maart van 13.30 – 15.30 uur

Aanmelden doe je voor de hele serie van drie, ben je een keer verhinderd dan kun je dat aangeven.

Bijdrage: € 8,- per middag, inclusief thee en iets lekkers

We schrijven in een kleine groep van max. 7 deelnemers

Meer informatie of aanmelden: / / 0636164022

Schrijf je Blij