Eén van de dimensies van Positieve Gezondheid is ons Dagelijks functioneren. Dit omvat alle dingen die mensen moeten kunnen doen om zelfstandig te kunnen leven. Denk aan voor jezelf kunnen zorgen, omgaan met je tijd en geld, je grenzen kennen én bewaken en hulp vragen wanneer dat nodig is. Daarnaast horen hier ook vaardigheden bij die iemand nodig heeft om informatie over gezondheid leven zelf op te zoeken, dit te verwerken, te begrijpen en te gebruiken bij het maken van keuzes omtrent de eigen gezondheid. In Nederland heeft bijna de helft van de Nederlanders moeite met het voeren van regie over de eigen gezondheid en ziekte. En uit onderzoek blijkt dat mensen die dit lastig vinden zich minder gezond voelen. Het blijkt dus erg belangrijk om goed voor jezelf te (leren) zorgen. Vraag jezelf dus regelmatig af: ‘Wat heb ik nu nodig en waar krijg ik energie van? ‘

Met behulp van het spinnenweb begeleiden we je om te ontdekken wat je verlangen is en wat jij zelf kunt doen om een eerste stapje te zetten. We houden hierbij rekening met jouw grenzen en kijken wat je zelf kunt en wilt doen om een stukje regie te krijgen over jouw leven en zo bij te dragen aan jouw positieve gezondheid en welzijn.

Kom gerust langs en vraag naar dit spinnenweb, dan kunnen we er samen één invullen. Of doe mee met de workshop Positieve gezondheid.

Positieve Gezondheid: Dagelijks functioneren