Houd je van lezen maar kom je er nooit aan toe?
Wil je graag wat tijd voor jezelf om ongestoord te kunnen lezen?
Kom dan naar de Silent Book Club in Inloophuis De Ontmoeting!
De komende data zijn: 5 februari, 4 maart, 8 april, 6 mei, 3 juni.

Wat is een ‘Silent Book Club’?
Een ‘Silent Book Club’ is een ontmoetingsplaats voor boekenliefhebbers, die het leuk vinden om samen te lezen en ideeën uit te wisselen op boekgebied. Alle (e)-boeken en boekliefhebbers zijn welkom.
Er wordt samengekomen op een plek waar je in alle rust van je eigen boek kunt genieten. Het gaat om tijd voor jezelf. Geen telefoon, geen (t)huiswerk, geen huisgenoten die je aandacht nodig hebben: alleen jij en je boek en andere boekliefhebbers.

Het is geen samenleesclub. Er wordt niet gezamenlijk één boek gelezen en er wordt naderhand ook niet verplicht een boek besproken. Maar voel je vrij om na de leestijd met mede-lezers over jouw of hun boek te spreken, tips te krijgen en/of om boeken met elkaar te ruilen.

Voor wie is de Silent Book Club bedoeld?
De Silent Book Club is voor iedereen die zin heeft om zich, weg van alle dagelijkse hectiek, onder te dompelen in een boek, quality time voor jezelf, in een rustige omgeving en samen met andere boekliefhebbers.
Neem je eigen boek mee en begin te lezen!

Hoe ziet een Silent Book Club-avond eruit?
We starten vanaf 19.30 uur met een half uurtje kletsen, koffie/thee drinken, boekervaringen uitwisselen. Om 20.00 uur gaat de deur (figuurlijk gesproken) op slot en kun je niet meer naar binnen.

Van 20.00 tot 21.00 uur is het stil en lezen we allemaal ons eigen boek. Dat kan een fysiek boek zijn, een e-boek of een luisterboek (neem dan wel oortjes of een koptelefoon mee en houd het geluid onhoorbaar voor de omgeving).
Van 21.00 tot uiterlijk 21.30 uur ruimen we op, kletsen we na, maar je kunt ook direct naar huis.

Wanneer en hoe vaak is de Silent Book Club?
De Silent Book Club is op maandagavond, voorlopig 1x per maand, niet in juli en augustus. Wanneer er behoefte aan is, kan na verloop van tijd gekeken worden naar een frequentie van 2x per maand.

Komende data 2024: 5 februari, 4 maart, 8 april, 6 mei, 3 juni, 2 september, 7 oktober, 4 november, 2 december.

Locatie: Inloophuis De Ontmoeting, De Bekroning 2, Amersfoort.

Aanmelden is niet nodig. Er is ook geen verplichting om elke keer aanwezig te zijn. Daarin ben je volledig vrij, het gaat om tijd voor jezelf. Geniet van de gelegenheid om even helemaal niks te hoeven, er is niets behalve jij en je boek.

Wat zijn de kosten?
De kosten bedragen € 0,80 per kopje koffie/thee (een 10-strippenkaart kost € 8,00). Heb je het naar je zin gehad, dan is een extra vrijwillige bijdrage, hoe klein ook, van harte welkom. Dit komt ten goede aan het werk van het Inloophuis. Er kan contant of via een QR-code afgerekend worden.

Boekenruiltafel
Voor wie wil staat er een tafel met boeken om te ruilen met een boek van jezelf (waarbij jij en wij er uiteraard voor zorgen dat de boeken op de tafel heel en netjes zijn). Heb je geen boek om te ruilen, dan kun je ook een boek van de tafel kopen. De kosten per boek staan voorin geschreven. Staat daar geen prijs, dan betaal je € 1,50 voor een boek met maximaal 150 pagina’s en € 3,00 voor een boek met meer dan 150 pagina’s.

Wat doe je met je telefoon?
Je telefoon zet je uit of op trilfunctie. Moet je per se een dringend telefoontje beantwoorden, dan ga je rustig naar buiten om dat af te handelen en komt ook zonder anderen te storen weer terug.

Word je regelmatig gebeld tijdens de Silent Book Clubavond dan moet je je afvragen of deze avond iets voor je is.

Wil je meer informatie?
Neem dan contact op met de coördinator: Janneke Bouwman, telefoon 06-44934415 (bij voorkeur via WhatsApp)
E-mail:

 

De Silent Book Club